Stork er en 95-110 cm lang fugl med et vingespenn på omtrent 1.7 meter og en vekt som ligger mellom 5 og 10 kg.

Fuglen oppleves i felt som sv√¶rt stor med et langt, kraftig, r√łdt nebb og lange oransjer√łde bein. Hos juvenile individer beina en mattere farge. Fuglen er umiskjennelig n√•r den observeres p√• bakken grunnet sin langsomme, nesten verdig gange. I flukt holder den halsen utstrakt og har utstikkende bein bak.

Fj√¶rdrakten er¬†hvit og svart. Begge kj√łnn er like.¬†

F√łden best√•r av sm√• dyr som ulike amfibier, insekter, fugleunger, slanger og gnagere. Storken har ingen sang, men klaprer med nebbene, noe som s√¶rlig skjer n√•r hann og hunn m√łtes p√• reiret.

Stork hekker i √•pne kulturlandskap med tilgang p√• fuktige elvebredder og myrer. Fuglen hekker gjerne i sm√• kolonier i kvistreir p√• hustak, i telefonstolper, kirket√•rn, tr√¶r og p√• oppsatte plattformer. Reiret kan v√¶re opptil to meter i diameter og tre meter dypt, og er blant de aller st√łrste i fugleriket. Hunnen legger 4 hvite egg som ruges med √©n gang de er lagt. Dette f√łrer til aldersforskjell p√• ungene. Hos andre arter ville de eldre ungene dreper de yngste, men dette er ikke tilfelle hos storken.

Fuglen hekker i det nordvestre Afrika, store deler av Europa og i Asia. Den st√łrste storkebestanden i Europa finnes i √łstlige deler av kontinentet. Arten har hatt en sterk nedgang i Nordvest-Europa grunnet drenering av v√•tmarksomr√•der, men ogs√• p√• grunn av kollisjoner med bl.a. h√łyspentledninger.