Gr√łnnfink er en stor (14-16 cm lang) gr√•gr√łnn fink med kraftig nebb. Nebbet er blekt rosa eller beinfarget. Sittende fugl kjennes igjen p√• h√•ndsvingfj√¶renes gule kanter som danner et gult b√•nd.

Hannene har gulgr√łnt bryst, gr√•gr√łnn rygg, en gr√•tonet hodeside og lysegr√•tt vingefelt. Det er mye gult p√• h√•ndsvingefj√¶rene og stjerten. Hunnene, derimot, har mattere og mer uklare gr√•farger. Ryggen er mer bruntonet enn hos hannene og svakt streket. De har mindre innslag av gult p√• h√•ndsvingefj√¶rene og stjerten. Juvenilene er diffust lengdestreket.

Gr√łnnfinken hekker i skogkanter, hager, skogholt og parker. Reiret plasseres i tr√¶r, busker eller espalierer. Fuglen er noks√• vanlig i tettsteder og byer og finnes i det meste av landet, men er sjeldnere √• observere hekkende i Nord-Norge. Hekkingen foreg√•r i april i S√łr-Norge og i mai m√•ned lenger nord. I s√łr er det ikke uvanlig med to kull i l√łpet av en sesong.

F√łden best√•r i stor grad av ulike typer fr√ł, men den kan ogs√• fange insekter.

Gr√łnnfinken er noks√• hardf√łr. Endel fugler overvintrer i Norge, mens andre trekker til Nord-Europa, England og vestkysten av Sverige i september-oktober.